Het IDMatch systeem 

Het ideale zadel bestaat voor iedereen. Maar hoe vind je het? Selle Italia helpt met het idmatch-zadelmeetsysteem. Na jarenlang intensief onderzoek heeft Selle Italia in samenwerking met dr. Luca Bartoli (International Federation of Sports Medicine) een revolutionair meetsysteem ontwikkeld om iedereen te kunnen helpen met de keuze van het perfecte zadel. Bij een geautoriseerd Selle Italia idmatch Center is het voortaan mogelijk om een meting te laten uitvoeren en vast te stellen welk type zadel het meest geschikt is.

Hoe werkt het systeem?

Met behulp van enkele instrumenten die alleen beschikbaar zijn bij officiële idmatch Centers, worden de volgende gegevens ingevoerd:
1. Leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en type rijder
2. De breedte van het bekken
3. De omtrek van het bovenbeen
4. De flexibiliteit van het bekken

De verhouding tussen de breedte en de flexibiliteit van het bekken is noodzakelijk om de afstand tussen de zitbeenderen te berekenen. Al deze informatie wordt door de software verwerkt en omgezet in een advies dat een bepaalde familie zadels aanwijst.

Hoe ziet het advies eruit?

Er zijn twee hoofdcategorieën, S en L, die zijn onderverdeeld in de subcategorieën S1, S2, S3 en L1, L2, L3. Categorie S is voor rijders met een kleine afstand tussen de zitbeenderen. Categorie L is voor rijders met een grote afstand tussen de zitbeenderen. De cijfers 1, 2 en 3 staan voor achtereenvolgens een dicht zadel, een zadel met een kleine uitsparing (flow) en een zadel met een grotere uitsparing (max flow).

Afhankelijk van de flexibiliteit van het bekken kan een bepaald advies binnen deze subcategorie worden gegeven. Hoe hoger de flexibiliteit, hoe meer druk er wordt uitgeoefend op het zitgedeelte. Hierbij kan een zadel met een uitsparing (flow of max flow) uitkomst bieden.

S1

Kleine afstand tussen de zitbeenderen en een lage flexibiliteit van het bekken
SLR Tekno, SLR Kit Carbonio, SLR Titanium, SLR Team Edition, SLR ML Team Edition, SLR TriGel, SLR XC, SLS Kit Carbonio, C2 Gen Gel

S2

Kleine afstand tussen de zitbeenderen en een gemiddelde flexibiliteit van het bekken
SLR Kit Carbonio Flow, SLR Team Edition Flow, SLR ML Team Edition Flow, SLR XC Flow, SLS Kit Carbonio Flow, SLS ML Kit Carbonio Flow, C2 Gel Flow, Lady S Gel Flow

S3

Kleine afstand tussen de zitbeenderen en een hoge flexibiliteit van het bekken
SLR Tekno Flow, SLR Superflow 130, SLR Flow, SLR Lady Flow

L1

Grotere afstand tussen de zitbeenderen en een lage flexibiliteit van het bekken
Flite, Flite ML, Flite Team Edition, Flite 1990, Turbo 1980, XO Genuine Gel

L2

Grotere afstand tussen de zitbeenderen en een gemiddelde flexibiliteit van het bekken
Flite Flow, Flite ML Flow, Turbomatic Gel Flow, Lady Gel Flow, Man Gel Flow, Max SLS Flow, XO Flow

L3

Grotere afstand tussen de zitbeenderen en een hoge flexibiliteit van het bekken
SLR Superflow 145, Diva Gel Flow, Max Flite Gel Flow, Max SLR Gel Flow

 

Voorbeeld S2: SLS Kit Carbonio Flow

Voorbeeld L2: Lady Gel Flow